Perlu tak baby cot?

Perlu ke beli baby cot ye? Sy pregnant anak sulung. Lg satu, ibu2 beli baju 0-3 ke 3-6 terus? Sy dah masuk 6 bulan. Tak beli apa2 lagi. Esok baru nak scan lagi. Haritu tak nampak apa. Hehe.. Sharelah ibu2 😍 #Maafkalausoalanberulang #ingintahu

4 Balas

Baby cot tu, bg Sy Kalau katil kecik ke queen size, boleh la tambah. Kalau tak Takut nnti simpan saje baby cot. Sbb terbawak baby tidur kat katil je. Baju plk, 0-3 size lebih kurang dgn 3-6 je. Sbb Sy ada terbeli online smpai2 mmg hampa. Plus baby cepat besar. Better beli size besar maybe 6++ atau ada yg suggest beli size 9bulan. Trust me mmg kita rasa nak beli je takpe first baby kot. Tapi nnti sayang pakai sekejap je. Boleh je Kalau teringin, better jgn beli byk Kalau beli online, beli satu tgk size baju tu mcm mana. Sbb kadang2 ada kedai size 0-3,3-6 dah Tapi cutting kecik, smpai2 size newborn je. Mcm lgi best gi beli secara fizikal kat kedai, boleh terus tgk size jenis Kain.

Untuk saya perlu. Masa first born dulu tak prepare baby cot, tapi angkut tilam katil letak bawah so tidur atas tilam instead of katil. Time tu baru tau anak jenis lasak tidur. Tau2 sampai ke lantai dia tidur. Lepastu terus beli baby cot & kitorang pon tidur atas katil balik. So, kalau nak beli boleh je. Tak membazir pon. Kalau anak takmo tidur situ, boleh je sometimes letak dia dalam tu untuk dia main

Utk baby cot tu terpulang klu mmg tkde ruang utk baby tidur sekatil atau sebilik, boleh la beli. Utk size baju tu depend. Sbb sy pun ikut ckp orang, tk beli lgsg size newborn dan banyakkan size 6-9m ke atas, sekali anak keluar halussss je pakai baju size newborn pun jd oversized. Tk salah nk sediakan baju newborn takat 2-3 helai, klu tk muat tkde rasa ralat sbb beli sikit.

perlu