Keluar air tapi bukan keputihan

Perkara biasa ke kalau dah 38w keluar air.. tapi sikit je basah dekat seluar dalam.. rse bukan keputihan and bukan air kencing.. jernih je. siapa biasa jadi gini?

5 Balas

Better pergi pac risau air ketuban leaking .. last week masa 37w sy mcm ni . Siap kena bebel lg dgn doc sebab 3 hari baru dtg hosp .. ermm rupanya keputihan .. doc risau kalau leaking nnti infection pd baby .. so better prgi la hosp utk kepastian .

Saya 38w keluar air sampai basah sikit dekat seluar dalam. G pac memang detect air ketuban leaking. Kalau 24j tak bersalin kena paksa (induce). So saya memang dah leaking 24j tapi sakit tak sangat bukaan pun baru 3cm. Doc induce drip terus bersalin 😂

2w ago

semalam keluar sikit.. lepas tu sampai sekarang tak ada keluar.. lepas ni kalau ada keluar lagi terus p check

Saya pun sama bangun2 basah tilam and kain. Tp pi hosp doktor kata keputihan. Tp to be safe pergi je check. Doktor takkan marah

Kalau risau sangat better jumpa doctor takut air ketuban bocor

2w ago

Air ketuban bocor bahaya lah sis. Boleh infection pda baby . Bila bocor dlam mase 24 jam kne deliver baby.