Period tak tetap,minggu kehamilan berbeza?

Period sy last bulan 11 iaitu bermula 13.11.21..tp berakhir 25.11.21.agak lama sedikit 14hari. Bulan 12 xdtg period. Try cek upt awal bulan 1,naik double line terang. Then clearblue.. Naik mcm kt gmbr tu. Tp scan still xnmpak apa2.. Adakah minggu kehamilan sy xsama ikut tarikh period pertama terakhir? Sgt buntu dan susah hati mommy2 smua.. #ingintahu

Period tak tetap,minggu kehamilan berbeza?
1 Balas

2-3 tu means 2-3 minggu lepas conception. Kemungkinan besar janin baru 4-5 minggu. Jadi mmg normal kalau takde nampak apa. Kalau nak betul confirm cepat, buat test beta hcg. Check darah untum tengok kandungan hcg tinggi mana. Kalau tak, kena tunggu 2 minggu lagi untuk repeat scan. Biasa dalam 6-7 minggu patut dah nampak kantunv

2y ago

mcm tu ye.. rsau jgk sbb xda pngalaman lg.. huhu tima kasih sis