EDD tak sama

Pergi KK doktor bagi 7.3.2023.. Td jumpa pakar dia scan katanya EDD 20.2.2023 (ikut tarikh period) Scan babies pun EDD lebih kurang sama dgn tarikh period.. scan kat KK doktor nampak babies kecik.. Sebab dah jumpa pakar, ikut je la pakar punya tarikh.. TERUJA BILA DOKTOR CKP BABY AWAK YG A NI KEMAIN AKTIF MELOMPAT LOMPAT.. YANG BABY B PULAK PUSING SANA PUSING SINI.. Alhamdulillah semoga anak2 mommy membesar dan keluar dengan sihat..amin amin..

3 Balas

saya dlu jadikan panduan yg KK punya. yang pasti lebih je EDD kk dikira overdue. tp EDD scan swasta tu awal sikit sbb size bby besar dari usia dia, kalau ikot pnglaman sy scan swasta lgi tepat since size ank sy sbijik time scan d klinik swasta. KK scan 2.8kg 36 weeks, keluar 3.4kg

2y ago

haaa tulah..doc pakar pun pelik kenapa kk scan kecik..dia scan kata baby okey je.. 😁

Sama la saya. Ikut tarikh period klinik swasta bagi 26.2.2023. KK bagi 1.3.2023. Scan pula tarikh 3.3.2023. Buat masa ni, ikut kat buku pink je la 1.3.2023. Cuma dah dekat nk bersalin nanti kena berjaga2 setiap tarikh tu agaknya. Semoga baby sihat sempurna😍😊

2y ago

amin.. sy smlm bru bleeding.. g hospital doc bg ubat kuat rahim.. ni dah stop.. semoga selamat semuanya..amin amin

Saya pun ada masalah edd ni. Hopefully semuanya ok la 😔

2y ago

tarikh period dengan scan kdg2 x sama... scan kk lain... scan kat hospital lain.. 😅😅😅 takpe hrp2 ok semuanya..amin