Stresssss, bengkak gusi

Pergi dentist, dentist tak boleh bg ubat sbb baru lagi. 13weeks dah ni. Ada sesiapa rasa tolong reply biar sy rasa iainya normal. Bengkak gusi kurang calcium. Padahal dah makan obimin, vitamin & minum susu. Buah2. Sampai badan panas sbb terlampau sakit. Taktahu la nak makan apa lagi. doctor beritahu lg 2 weeks dtg lagi untuk scalling. Pregnant mommy gigi kena bersih. Kena rajin floss & berkumur dgn saltwater. Bahaya kalau makan2 terselit, bad bacteria untuk baby. Ni yg doctor sampaikan, tapi doctor tak sampaikan nak makan calcium apa 🤣

2 Balas

sama sis. saya sejak sejak mengandung ni setiap hari gosok gigi mesti gusi berdarah 🥲

bengkak gusi tu nanti hilang sendiri, dalam seminggu dua

6mo ago

Thank u gorgeous mommy!