Bolehkah bayi minum susu formula cair

Hi parents, baby sy tak suka minum susu manis2 sebab dia bf now nak top up fm tapi dia tak suka minum ikut sukatan tapi bila lebihkan air sikit susu jadi tak berapa manis baru nak minum..bolehkah buat macam tu selalu?😅 ##seriusnanya

1 Balas

Tak boleh. Baby tak dapat nutrisi yang secukupnya kalau awak kurangkan. Melainkan awak dah consult dengan doktor dulu. Mungkin akan ada yang komen boleh. Tapi seeloknya awak tanya pada yang pakar.

1y ago

contoh sy buat 4oz air 6oz macam tu?