baby 1bulan lebih ..

para2 mommies anak2 mudah atau tidak untuk tidur di malam & siang hari ? ada tips tak untuk baby 1bulan lebih mudah untuk tidur & takberjaga malam ?. anak saya susah untuk tidur dengan lena . 😭#firstmom #ingintahu #seriusnanya #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

dulu dlm pntg ank kdg pyh tido siang kdg tido mlm ade brjge. bila dah naik 1bln smpai skrg nk msuk 4bln dah mlm2 dia tido lena. bgn kjp2 je nk susu. siang hri pun tido ok jgk. tp ank sy jenis pyh nk menyusu 😌 tips dia blh try gne white noise,bedungkn dia.

alhamdulillah mudah n x mgganggu waktu tidur Sy waktu mlm. sbb baby breast feed. tp yg kne jaga supaya x kembung je. so stiap lpas mandi mmg Sy akan urut dy guna minyak telon. baru dpt tidur yg nyenyak.