Pam berapa lama

Pam berapa lama untuk dapatkan hindmilk ya?#firstbaby #firstmom

4 Balas

kena pump setiap 2@3jam sekali gap per sesi. max 30minit dear. kebanyakkan breastpump auto stop 30minit. jangan buat lebih dari ni ya. boleh menyebabkan nipple crack. kalau gap awak terlalu panjang pon boleh menyebabkan foremilk lebih banyak.

Depend sis, saya 15 minit pun hindmilk dah banyak. Ada org foremilk dia banyak so kena pam lama sikit utk dpt hindmilk ..

7mo ago

Mcmana sis bezakan tu hindmilk/foremilk?

kalau susu kerap keluar blh dapatkan kejap je. tp lg senang marmet

following hihi, kut ada mommies yang berpengalaman sudi nak kongsi ilmu 💜

7mo ago

boleh tahu awak pakai pump jenis apa? awak xnk cuba utk bagi baby directfeed ke?