Pedih di kemaluan

Hi, pagi tadi masa nk kencing rasa susah sgt nk bangun and sakit bawah perut tu, seksa nak berjalan. Rasa pedih sangat di kemaluan, sy 36w4d. Lepas kencing okay sikit. Normal ke mcm tu? #firsttime_mommy

4 Balas

Sy pun 36weeks. Slalu sgt dh sakit time2 minggu 36 ni. Mngkin sbab baby dh turun bwah masuk ke laluan. Tp nurse ckp kalau sakit dkt area tu blh jadi jgk sbab infection dkt kmaluan. Hjung2 ni senang kena urine kotor. Klau sakit brterusan better ke hospital

Sama, sy sakit dari 33w. Skrg 36w makin sakit. Makin lama makin teruk sakit dekat pelvic bone ni. Nak tukar posisi baring paling seksa. Nak bangun dri katil pun sama sakit. Jalan jgn cakap la dah macam penguin 🐧

2y ago

Sama dengan saya rasa sekarang 😭 34w.. baru kena kelmarin. Tapi saya masih berharap rasa sakit ni sementara je. Sebab saya banyak bergerak juga dengan ada anak kecik yang baru belajar potty train. Kejap2 nak kencing memang kena bergegas sikit bergerak. Rumah 2 tingkat. Turun naik tangga. Memang jadi lambat semua pergerakan. 😭

Sama ada kencing kotor atau laluan kencing dah sempit.. sbb tu pedih. Kena pergi check urine ye mummy, risau kena UTI hujung2 pregnant ni

ttbe pedih ke? ke sbb lepas bsama?

2y ago

Tiba2