TANDA BERSALIN 39w 3d

Pagi semalam jam 7.30 terasa something kluar dri vagina, cek tgok lendir wrna2 pink, pkl 8 rasa perut mngeras. Pergi hosp cek bukaan baru 1cm, doktor tnya nak stay atau balik, sy kata nak balik sebab bukaan masih 1cm & hosp serdang skrg wad penuh tkde katil. Pagi ni bangun subuh terasa keluar lendir lgi & pagi nih banyak dri semalam & lgi jelas warna pink & coklat2 sikit. Nurse kata semalam slepas nih kalau ada keluar drh tak perlu dtg hosp sebab tuh kesan kena seluk cek jalan, dia kata pantau contraction je. Jadi skrg sy perlu standby pantau contraction & sakit2 shj ke ye? Takperlu pergi hosp lagi? #seriusnanya #ingintahu #firstmom #firstbaby

1 Balas

kalau rasa contraction makin kerap boleh pg hospital. atau air ketuban pecah.

2y ago

Orite! Baik. Terima kasih atas advice nya mommy ❤