Spotting Darah

pagi ni saya perasan ada line darah pada keputihan. Dr bagi ubat kuatkan rahim tapi darah mcm bertambah pulak. normal ke mcm tu?

4 Balas

Pergi hospital atau kk terdekat. Kalau boleh pergi kerajaan sbb lebih detail. Doc akan scan. Kalau kantung masih ada dan kena tggu next week utk scan semula, sis kena rehat. Baring jee. Bangun bila perlu sahaja. Biasanya dorang akan bagi mc at least 3 hari utk rehat. Tapi kalau bleeding byk mungkin lagi lama mc. Semoga baik2 sahaja.

saya dah 3 minggu brown spotting. kadang banyak, kadang sikit. dah seminggu makan ubat kuat rahim, masih ada lg spotting tak stop lg. Sekarang tawakal je la mampu.

2y ago

Sis lebih kurang dgn sy. Tapi mlm ni sy dah start keluar ketul2 dah

same dengan saya sis. agak merisaukan sebab darah makin bertambah. saya decide nak pergi balik hospital swasta ibu dan anak untuk checkup kejap lagi.

sis perlu segera ke hospital sekiranya darah bertambah....