tolong saya , anak saya minum dutchlady fullcream

pagi ni anak saya berak najis nya ada darah pulak . najis nya ketul bila picit macam plastesin tapi ada darah pula . apa perlu saya buat ya ? ke saya perlu tukar susu ya ? jadi takut pula nak bagis susu nya lagi . tolong saya 🥹 maklum la sebb anak da setahun kan so start tukar susu tapi lain pula jadi ya 😭#bantusharing #ingintahu #seriusnanya

5 Balas

terima ksih semua yang komen . saya da pegi klinik tadi doc marah kenapa awal sangat tukar susu sedangkan baru baik demam tonsil bengkak minggu lepas + baru habis makan antibiotik . doc cakap bukannya genap setahun kena terus tukar lagipun anak saya baru baik demam tonsil hmmm . doc suggest suruh tukar susu lama selama 2 minggu after 2 minggu baru tukar susu yang baru , tapi kalau minum susu baru tetap sembelit kena tukar susu tadi dapat ubat sembelit kena makan selama sebulan . dan dapat surat dari klinik untuk beli prebiotik dekat farmasi .

susu dutchlady memg murah drpd susu yg lain..even susu lain naik hrga,tp dutchbaby ttp tk naik2 hrganya. sy pun penah tukar susu dr dugro ke susu fernleaf yg full cream tu..lps tu najis bertukar kaler jd wrna kelabu hijau..after tu,ank trus kne demam n tonsil bengkak..tk pastu punca dr susu ke ap..trus susu tu sy tk pkai,n pkai semula susu dugro. wlupun susu dugro dh naik hrga..tp sy ttp consume,tkut nk tukar susu lain dh...semoga baby baik2 je ye.

1y ago

anak saya kena minum susu lama nya selama 2 minggu baru tukar susu dutchlady fullcream , tapi lepas nya kalau masih sembelit kena tukar susu lain tapi taktahu susu apa yg okay utk umur setahun .

awak buat jangan pekat sgt.. takut sembelit, ank sy pon minum dutchlady.. sy letak 5sudu buat penuh 1botol 8oz tu.. oke jer dia pop tkkeras, tkcair

1y ago

bukan.. dia sample dutchlady max grow tu.. sample susu laen pon ade jgk sudu tu.. ambik aje.. boleh google free sample malaysia

Apa apa bawa dulu pergi check awak. Snap pic tunjuk dekat doc.

1y ago

sebb pestime jadi macam ni start umur setahun tukar susu 🥹

pergi cek dulu