Suhu badan berubah

Hi , now sy 8weeks pregnant. Normal ke suhu badan kita berubah masa pregnant? Sy skrg kerap rasa badan sy panas, adakah sbb perubahan hormon?

4 Balas

Kata org normal smasa mgandung ni. Saya pn sejak dr 7 week haritu asal malam ja smasa tido akan gelisah mcm ulat beluncas then dalam mamai kata panas laa kata kat somi. Somi pn gigihla tekan remote ekon😂 padahal dulu sy ni anti dgn ekon biasa mrungut sejuk la kurangka suhu laa😂 skg, lepas mandi 3jam kemudian ketiak sy dh bebau sbb peluh. padahl x buat aktiviti apa pn, tp busuk. Lepastu lap2 pakai kain basah bawah ketiak sbb rimas bau badan sdiri. Berapa mins kemudian berbau peluh lg ketiak 😂 ekon ke tak ekon , senang peluh 😂

sama laa, dari awal 5 week sampai sekarang 8 week. suhu badan kejap naik kejap okay. tak selesa time nak tido.

ya.. normal rasa panas je kdg2.. sy jenis susah nk demam..mula2 pelik gak..tapi org kata normal..

Org kata normal. Saya pun rasa badan panas sikit dr selalu.