Baby kicking

Hi, normally minggu ke berapa baru kita rasa baby kicking ye? Saya pregnant anak first, skrg minggu ke 21. Kdg rasa kdg tak. Jd takut pula

5 Balas

sy dulu 17w dah rasa baby gerak tapi kena tekap tgn kat perut baru rasa .. tu pun halus2 je 🤣 pastu 20w tu dah dah dia punya movement mcm jentik2 mcm tu xyah tekap tgn kat perut pun mmg dah rasa sikit .. pastu makin lama mmg makin terasa gerakan baby.. in sha ALLAH awak jgn risau.. normal tu klu 21w tu awak rasa light2 kadang ada kadang tak .. sbb baby kecil lagi 21w mmg kurang rasa lagi2 klu perut ibu jenis yang tebal … cuma bila awak dah start rasa baby gerak… hari2 kena alert … klu seharian suntuk 24jam tu mmg xde rasa langsung baby gerak wlupun sekali .. sy advice terus scan tgk keadaan baby…

Sy start rse 19w. Dh 25w ada mcm routine dia aktif. Dr ckp 28w nnt baby ubah routine lg. bwh 28w klau kdang rse kdang tk, jgn risau sbb space bnyk lg. lbih 28w tk rse tu kne cpt2 scan.

Saya 24weeks baru rasa kuat kicking..21 weeks saya tak rasa ape2..First pregnancy juga

Minggu ke 24 baru yakin rasa gerakan kandungan, sebelum tu keliru angin ke apa. 😁

24weeks and above baru betul betul rasa tendangan dan yakin 😄 no worries