28weekss bby krg gerak

normal.ke bby x bnyk gerak.tpi bby bnyk mgerass...sebb sya berniaga kat bazaar ramdhan..selalu sbuk n penat..

6 Balas

Sama mcm saya juga, saya bekerja dan aktif bergerak ke sana sini sebab nature kerja mcmtu. Last week pukul 1-2 dah complete gerakan dia. Sekarang 28weeks, makin lembut gerakan dia. Tak sekuat minggu lepas, jadi confuse nak kira as gerakan ke tak. Saya cuba tak puasa, tapi baby pun malas gerak. Kalau saya cuit2 perut baru dia gerak. Dan waktu aktif dia dah berubah ke petang, dulu aktif sangat pagi, jadi sekarang nak complete 10 gerakan tu sampai pukul 5 baru cukup. Risau saya

kdg² bila kita tlalu byk bgerak,,kita akan perasan baby kita kurang gerak,,salah satu sebab baby t'buai2 dlm perut sbb p'gerakan yg kita lakukan,,n sbb kedua kita sendiri x Sedar baby b'gerak sbb kita t'lalu sibuk.. sama mcm sy,,sbb sy sorg yg bekerja,,smbil Keja smbil sy kira kicking baby,,klu dah perasan diri tlalu sibuk byk bjalan,,sy cuba utk duduk rehat 1/2jam mcm tu utk communicate dgn baby..🥰

jgn keje keras sgt sis. slow & steady je . mcm sy aktif,rehat ala kadar,buat keje berat. tahu2 je pangkal rahim dh terbuka. xsempat nk buat apa, baby pun x survive sbb kecik& xckup berat yg sesuai utk diselamatkan.sempat la tgk baby bernafas bberapa minit.

1y ago

ya sama mcm sy..masa mengandung anak pertama. sy aktif buat kerja, angkat berat. 21w bleeding, pegi hosp cek bukaan jalan da 7cm..baby pun xdapat survive.

sama mcm saya dah 28 weeks, kalau byk gerak mesti x perasan.. tp tula nak tye jugak kalau tak prsn x smpi pkl 9pm x cukup 10 gerakan nk g hospital tak?

Kalau kiraan cukup 10x dlm tempoh 12jam, should be fine sis ..

awak dah kira baby ke?

1y ago

dh...start hari ni