Sekrang 29week

Normal tak peha belahh kanan sakit sangat , daa tak seimbang kalau jalan . Lpastu pantang jalan sikit urat tertarik , sayaa smpai tidur boleh nangis sebab uratt pehaa belah kanan . 😌#firstbaby

4 Balas

sy jadi mcm ni sbb tidur ngereng kanan saja xtukar posisi.. smpai trimester 2 sy tido kanan saja, kiri xselesa smpai jadi gitu nk jalan urat tarik kat peha pinggul smpai pinggang, suami urutkan sikit² guna minyak bidara , takut juga nk guna minyak tapi tawakal jela dh sakit sngat guna dkat kaki saja.. Alhamdullilah pastu okay, terus tido tukar2 posisi. masa sakit tu nk tido kanan pun dah xboleh 😅

Sakit tu sebab calcium kurang anak ambil kena banyak minum susu or ambil calcium tambahan. Tido kena berbantal dikaki bagi tinggi sikit pada position badan. And kena tukr position tak boleh satu arah jaa walaupun selesa. Saya anak first memang kerap jdi kaki macam krem dekat peha sampai pinggul kan nak bangun azab sampai terbit ayaq mata. Tu sebab calcium sangat laa kurang.

Mmg normal. Kena urut sikit2 kaki tu supaya urat x tergeliat.

Tengah alami✋