Baby Berak 5 Hari Skali

Normal tak klu baby berak 4 or 5 hari skali? Baby BF + susu formula. Baby sy skang bru 2month++. Minta pendapat. Thank you.

2 Balas

Macam tak normal tu sis. Sebab bf + susu formula. Based on experience saya, baby saya pun berak sekali je dalam 7 hari, kemudian sekali dalam 14 hari, kemudian berak sekali dalam 7 hari seterusnya. Semua doktor yg saya jumpa (doktor kk, doktor pediatric hospital, doktor klinik swasta) bagitau itu normal jika baby fully breastfeed. Sebelum campur formula milk, baby sis berak okay tak? Kalau okay, maybe susu fm yg tak sesuai. Apa2 pun, boleh tanya pendapat doktor dan nurse masa monthly check up

4y ago

Baby strt fm since 4days lg. Tanya dr kk, nurse, dr klinik semua ckp normal. And dah tukar bnyk susu and still the same. 4 to 7days skali. And last sy dah tak tukar susu. Dr ckp bkn sbb susu yg jd msalah utama. Perlu tukar susu kalau baby cirit birit, berak keras, muntah2. Klu berak lembut elok so tu bkn msalah susu. So skang sy maintain je susu. Dr ckp klu baby perut tak keras, tahi ok, tak kembung,berak pun tak nmpk sakit atau dia nangis so its normal. So, sy pun berhenti utk risau. Sblm nie risau yg amat. 😅

normal..

4y ago

Tq..lega sikit dgr..