Anak Belum Merangkak

Normal tak klu anak dh nk msuk 11 bulan tak boleh merangkak , brdiri lg ? Dia sllu menonggeng2 je tpi tak boleh merangkak . Brdiri pun taknak . Bila sy cuba brdiri kn dia kaki dia msti jinjit kn . #pleasehelp #firstmom #firstbaby #seriusnanya

7 Balas

Cuba merangkak depan anak. Main kejar2 sambil merangkak. Bukak youtube cari mcm mana nak stimulate kan baby untuk merangkak. Patut 11 bulan dan lincah. Kalau jengkek tu, mungkin ada masalah sensory. Buat grounding activity(pijak rumput, pasir) supaya baby tak geli

sepertinya tak normal. biasanya anak umur 11 bulan dan start bangun2 dan pegang2, meniti nak berjalan. better jumpa pakar. takut nanti lambat bertindak.

normal je tu...ank sy dh nk msuk 2yrs jln pn tk reti lgi...klu merangkak laju btl ...klu nk berdiri pn nk ada yg d pgng ..

Buat aktiviti yg bole rangsang utk merangkak, ank sy bole merangkak masa 11bulan, pandai duduk dulu br merangkak..

Normal. Kena ransang baby. Banyakkan aktiviti untuk baby

mcm lambat tu

normal