Pekembangan kanak kanak setahun

Normal tak bby staun 28hri tpi masih belum boleh pgil gelaran pd ibu bpa??dan dia masih belum pndai nak melambai atau babai..ada yg bby pglmn mcmni tak..boleh ssiapa respon..sy risau plak bila baca artikel dlm ni spttnya fasa umur ni dh boleh ckp spatah dua n pgil gelaran pd ibubpa n then dh pndi mlmbai or babai #firstmom #pleasehelp #ingintahu #seriusnanya #firstbaby

2 Balas

Baby x kan terus pnd nk sebut ibu ayah, biasa yg mudah 'mama' & 'papa' merujuk ibu ayah, x pnd melambai, tiap kali ayah pergi kerja, ajar lambai sebut babai, sis target nk ajar apa. Hari2 buat insyaallah baby bole nnt..

1y ago

Betul, anak sy 7 bln ingat dia x fhm, lambai2 dpn dia tiba2 skrg ckp bye dia mcm goyang2 kan tangan atas bawah mcm cat tu 😂 boleh la kan haha.

Its okay ibu. Buat secara consistent/kerap. Kalau ada bagi screentime, kurangkan. More to activity. Boleh juga belikan buku bergambar, membaca dan becerita dengan anak. 😊