7bulan sda tumbuh gigi normal kh?

Normal kh bby 7bulan lebih sda tumbuh gigi comel² je gigi kecil dia tapi itu la dia mulai demam tiada mood mkn nangis sja risau pula tngok dia mcm tu durang ckp dh bleh mnum ubat demam btul kh🥺#firstbaby #firstmom

7bulan sda tumbuh gigi normal kh?
19 Balas

normal...ank sy 4bulan da mula 2batang gigi😅 dia xde mood makan sbb xslesa tu...boleh bg dia buah yg sejuk2 dalam teether untuk bg gusi dia lega..n boleh bg dia teether ntuk dia gigit2...ubat demam pula, better mintak nasihat paed.. semoga cepat sembuh baby comel🤲🥰

6 bulan ke atas adalah tempoh dimana gigi bayi akan tumbuh. Tapi setiap bayi tak sama ade yg 8bulan bru tumbuh ade yg 6 bulan dah tumbuh. 😊Tengok buku kanak2 dia ade nyatakan tu. Tapi makesure makan & susu cukup sbb bby tumbuh gigi biasanya demam dan tiada selera.

normal sis,klau sis nak bagi minum ubat demam minta pendapat dari JM yg cek si baby tu dia akan bagi tau apa yg patut buat sebab baby ada dos tertentu minum ubat ikut umur dan berat badan

normal sis...dye akan kurang selera makan ..sbb gusi tgh sakit..gigi awal2 tumbuh pulak tajam🤣...takut sis yg nangis nnt🤣..lpas tu kne rajin pantau gigi dia ya...

comel...ank sy pula dah 11bulan mc blm tumbuh gg.tapi suka nk mkn pa ja benda msuk dlm mulut gatal kin gusi tpi lum npk mo tumbuh gg ..

norml sis..ank sy 5 buln dh tumbuh 4 btg skli gus.. alhamdulillah xde demm..skrg dh 1 thun 7 buln gigi dye dh full..😅

Normal sis anak saya dr 6 bulan da tumbuh gigi skrg 11 bulan gigi atas ade 6 batang gigi bwah ade 4

Sama mcm anak saya. 6 bulan dah start tumbuh gigi. Sy letak gel kat gusi dia. Skrg dah 11 bulan. Dah 10 btg gigi

normal sis , tp kalau menyusu badan tu yg bimbang😂 mmg kbiasaan baby dmm sbb tumbuh gg.

2y ago

yelah sy punye nipple mcm terbelah da kalau digigit ,mujur ade krim untuk nipple blh la brtahan sikit2, pedihh woo😭😭

ank sy 2 bln tmbuh gigi taring.. jmpa dktor..xda papa..ok seja..