Perut mengeras waktu hamil 12 minggu

Normal ker kalau perut mengeras, semput waktu hamil ke 12 minggu ...xdk bleeding, pening dan loya ja..mohon pencerahan

1 Balas

puan puasa ke?? kalau tak ok jgn paksa diri utk puasa k. kekdg sbb hydration kurang sgt air dlm bdn pun blh sbbkn pening kepala dan rs nk pitam ..mg dpmudahkan segalanya amiin

1y ago

kalau xpuasa...puan bykkn minum air kosong... tuk make sure kekal ok dan tidak alami hydration..kalau lapar .. makan dlm portion yg sikit tp kerap... kalau mls nk makan berat2.. boleh je makan kekcang .. makan biskut cicah air ke...makan kek ke ia normal ms awl kehamilan ni kita kerap berasa lapar .. .jnji puan makan..mg dpmudahkan segalanya amiin