20weeks rasa sentiasa lapar

Hi.. normal ke ye 20w sentiasa rasa lapar walaupun dah makan rasa nak makan lagi.. dlm sebulan ni naik 2.5kg.. risau jgk takut ada GDM.. masa first minum air gula takde, sekarang ni rasa nak makan jeee 24jam #firstbaby #ingintahu

2 Balas

kerapkan makan tinggi serat. tu akan bg kenyang berpanjangan. dah makan berat tp lapar lg cuba makan buah, kacang, yogurt atau pape snack yg sihat

jaga pemakanan saja sya 4 kg naik kena 2 mingu pemantauan tekanan darah n on the spot kena minum air gula takut ada kencing manis 😂😭