Sesak dada

Normal ke week 12 rasa dada sempit lagi2 ketika baring kiri dan kanan, sekarang start batuk sikit2, kadang2 terpaksa pump inhaler. inhaler sy jarang guna kecuali allergic habuk shj. Tapi pregnant ni kerap rasa mcm asthma pun ada.

8 Balas

sama la sy, pregnant terus batuk2 n sesak nafas bila nak tdo. sy minta suami urutkan blkg sbb maybe angin jd sesak nafas, baru boleh tdo. baju dlm pun sy dah ambil 1 saiz lg besar. bimbang sebab sy puasa siang hari mlm2 jd angin.

Saya pon sama skrg..doktor tnya kalau tidor telentang tanpa bantal ada sesak jgak tk..sya ckp tk..kalau tk itu tanda dia ok jer..dan doktor ckp banyakkan minum air putih dan makanan yg tggi zat besi..

normal ke kalau sendi tangan dan kaki Rasa kebas dan kejang? lenguh sangat kat lutut , betis dan ke bawah. Baru 12 weeks pregnant. nak Jalan pun tak boleh lenguh kaki sangat2 .

Normal ke kita bila pregnant tgn/kaki rasa kebas2. Nak ikotkan haritu kaki smpai bengkak. Tp skrg da surut. Pastu tgn ni jela. Kebas2 tahap pegang apa pon semua jd jatuh

It's normal to have breast swollen. I'm having it as well. Very painful sometimes. Try avoid wearing bra at night. Try wearing cotton bra with no besi.

Ingat saya sorang je mcm ni. Setiap malam rasa sesak n batuk sikit start 11w ritu sampai skrg da 14w

saya pun rasa benda yg sama...

sama