Takda selera makan

Normal ke usia kandungan dah 28 weeks, tapi makin kurang selera makan? Semua makanan rasa kembang tekak je kalau tgk...sampai x tahu nk makan apa yg naikkan selera ... Selalu kena tegur dgn misi, berat turun@ maintain...tapi bila scan, Alhamdulillah baby membesar sesuai dgn usianya... next check up kena jumpa pakar pemakanan sbb berat slalu x stabil...spnjang pregnant baru naik 2.5kg je.. #firstbaby #firstmom

1 Balas

hai mommy. my 2nd pregnancy pun centu,6 bulan mual tengok nasi. kalau terbau nasi tengah ditanak tu memang boleh muntah la. cuma berat saya naik jugak la walaupun sikit. saya makan apa yg rasa nak makan. rasa nak samyang,saya makan samyang. rasa nak mcd,makan la mcd seharian tu. tak elok sebenarnya tapi nurse cakap daripada berat saya turun dan takut ada effect pada baby,baik saya makan je apa yg terasa di tekak.