Periksa rahim melalui faraj akan ada pendarahan ke ?

Normal ke untuk ada bleeding selepas beberapa jam lepas doctor buat check rahim melalui faraj ? Selalunya pendarahan ni akan stop berapa hari selalunya ? Macam mana nak tahu normal atau sebenarnya dah gugur ? #ingintahu #bantujawab #firstmom

1 Balas

Normal bleeding lepas check, tp bukan disebabkan check rahim melalui faraj tu lah terjadinya keguguran sbb alatan yg digunakan pregnancy friendly. Nk tahu either gugur or tak lihat pada texture bleeding tu ada nampak mcm isi daging or tak (ni kalau dah lebih 6w). Sometimes ada saja keguguran yg hanya darah tak nampak mcm isi daging. After a week or 2 check upt lagi tgk upt masih positive or tak