Minggu ke 28

Normal ke tiba tiba rasa tegang dan sakit bawah perut,nak jalan rasa tak selesa n sakit. Baby dalam perut terus bergerak2

5 Balas

Saya 28 weeks juga pun selalu macam ni tapi selalu lepas maghrib macam tu. Saya rasa ni la braxton hicks yang orang cakap tu sebab kalau saya punya memang sebijik rasa macam ni siap package senak perut nak tarik nafas pun macam mengah. Tapi lepas beberapa minute macam tu dia okay and baby pun memang gerak macam ada concert dalam tu 😂. Memang tak selesa sikit. Theory saya itu adalah braxton hicks tapi kalau ada yang lebih tahu boleh betul kan saya juga saya pun #firsttimemom

sy mcmni jugak. kadang tu sakit dgn tulang vagina. nk pkai seluar pun sakit bila angkat kaki. bawah perut sakit bila kerasa , baby suka duduk situ. smntra dia nak pusinh tu mmg keras je lah perut kt situ. as long as baby bergerak no need to wrryla

1y ago

sama lh rasa mcm ni

Normal rasanya sebab baby dah besar kan. Sy pun rasa macamtu jugak sampai kena pegang perut nak jalan. Sy decide beli pregnant belt kat shopee. So far sy pakai better sikit dari tak pakai. Kalau tak asyik kena pegang perut je kalau jalan. #29weeks

Sye 27weeks skrg pun sakit kat bawah tu. Tulang miss v pun rasa sakit sgt bila nak jalan or pakai seluar. Kdg2 bila cangkung buang air terasa mcm ada yg nak keluar je.😂😂

normal