Spotting pada minggu ke5

Normal ke spotting keluar banyak waktu week5? Bila jumpa Dr dekat klinik A , dia kata tak ada masalah, tapi 1 day before spotting keluar banyak saya travel jauh naik kereta. So, banyak kali terhentak. Bila saya sembang dengan staff dari klinik B, staff tu kata, biasa Dr akan bagi ubat kuat rahim. Saya tak dapat pula consultation apa2 dari klinik A tadi berkenaan ubat kuat rahim?

1 Balas

kalau x serious doc xbgi. cuma perlu bedrest je sampai bleeding stop. no driving. jgn berjalan. bgun utk pg toilet jer.

2y ago

mntk mc dgn doctor. atleast 3-4days. spotting mmg kena stop kan dlu bru boleh continue kerja mcm biasa. if not nnti lagi byk, boleh lead to misscarriage. kalau doc xnak bagi boleh pg emergency terus. nnti dkt sana selalu dorg akan suruh admit sampai spotting or bleeding stop, kalau x dpt punca bleeding.