Poo newborn

Normal ke perut baby berbunyi, risau dea sakit perut, dea nyusu badan dh, berak oun cair macam berbuih#firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

2 Balas

perut baby berbunyi sebab kembung/colic. check lekapan kalau direct breastfeeding. tukar puting dan botol kepada anti-colic kalau minum fm. setiap kali lepas mandi/ salin pampers boleh urut² perut ngan belakang baby. urut tapak kaki jugak. kalau baby sendawa, kentut dan berak okay, cuba tengok tempoh gap antara penyusuan. takut bagi susu bila baby dah lapar sangat, lama² boleh sebab kan gerd.