overthinking .

Normal ke perasaan ni ya ? setiap malam susah tidur . hari - hari fikir macam mana nak hadap sakit nya nanti , fikir kan suami boleh teman / jaga tak ? memang tak stabil emosi sekarang ni . sebab 1st baby so mmg tak tahu sangat , bila tanya pada akak pada cousin yang da ada anak diorang cakap husband tak boleh masuk labour room . tak boleh teman / jaga if bersalin kat gov . lagi la stress . #firstbaby #firstmom

2 Balas

Sy bsalin awl Jun. tang suami blh teman tu, kena tanya hsptl..ada hsptl dh benar kan tp wajib buat pcr, complete vaksin / pergi kursus penenam. Ada yg xdibenarkan. Dkt wad suami blh dtg melawat ikut waktu melawat. Tbh masa sy, xde siapa teman di LR sbb di hsptl tmpt sy mmg xblh. Tp dktr & nurse sgt baik dan membantu dari awl smpai selesai. Sakit tu biasa, byk2 bdoa supaya dipermudahkan segalanya. Yg penting ibu & bby selamat.

Yg saya tau skrng dh blh msk kalau wife brslin normal shj, klau tiba2 kne czer hsbnd xleh tmn, klau nk hsbnd time mse brslin normal tu pon kena prgi kursus dulu dkt hospital, kena call hspital tmpt sis nk beranak nty, tnye dia psl kursus ade ke x, klau dkt sni kena buat cmtu