NORMAL KEE

Normal ke mse pregnant kluar darah bnyk tp pergi klinik tkdi doktor ckap dalam scan tu nampak bulat tp still tak nampak kantung Lagi ... 5weeks ... Tp prut rse cramp and sakit sngat mcm segugut #secondbaby

8 Balas

bahaya tu sis..pergi emergency trus...saya mula2 g klinik doctor ckp ok takde apa2 baby gerak je time scan suruh rehat n tak bg ubat pon..esok kluar lg darah kakak marah suruh emergency terus.kt situ pon dorg ckp sptutnya terus pergi emergency.sebab ancaman keguguran.lpas cek takde bukaan rahim.dapat ubat untuk kuatkan rahim bru la dah tak bleeding.

sy pun tgh alami .mngandung tp ada period.. scan bawah nampak kantung n tca 2 minggu lg ... doc ckp rahim ok semua n jln pun tutup elok ..kalau sakit perut mcm senggugut n darah berketul2 keluar baru dikira gugur katanya .. ahh ghisauu.. pening aih drh keluar je.

2y ago

sis dpt ubat duphaston tu tak..klau asik kluar tu risaunya..

Kalau berpanjangan kna rujuk spital, kalau Dr kata kandungan ada lgi try request ubat kuatkan rahim. Setahu saya klau bleeding or spotting time pregnant sangat tak normal, kna cpt2 pi klinik

kalau Rasa sengugut berpanjangan, Tu tanda2 awal keguguran. bedrest keh. xyah buat kerja apapa. rehat je

Bleeding semasa pregnant adalah TAK NORMAL. Pegi hospital terus sis

tak normal, baik pergi kecemasan terus..

Tak normal. Apa yg nampak bulat?

taknormal