Tanda Bersalin

normal ke mcam ni tapi tak rs contraction? perlu ke hospital ke ? #38week3day

Tanda Bersalin
13 Balas

mcm saya time bersalin ank no 2...keluar tanda beginilah...xsakit dan masih teruskan memasak utk open house tahun ni...selesai masak dan hidang terasa mengeras siap2 mandi apa semua g hospital cek jalan 3cm...15 minit lagi cek 5cm....10 minit lagi terus baby keluar kat atas katil rehat xsempat masuk LB lagi 😁..kalau ada tanda2 gini jangan lewat2kan takut bersalin dalam kereta

sis pegi je hospital.. nnti diorg check bukaan.. slps check klau xder bukaan, diorg suruh blik.. Insyaallah 1-3hari slps tu, contraction akan dtg dgn sendiri slps dh seluk, darah seperti ni akan sentisa keluar. jgn bimbang, relax dan doa supaya dipermudahkan.

Ini confirm tanda ni mummy, pergi hospital ya. Masih boleh lengah2 lagi kalau contraction belum rasa langsung tpi ini tanda dia coming soon ni.. Kalau hospital jauh baik jalan awal.

tanda bersalin ni, sy 37w6d kluar tanda mcm ni.. pergi hospital ada bukaan dh 3cm.. tp, perut belum sakit, sy pergi hospital subuh.. Alhamdulillah, sy selamat bersalin sebelum isyak ..

yup,sila ke hospital..kadang tanda nak bersalin...kena risau bila melibatkan darah dan pecah air ketuban,or sakit perut di tramster 3

macam sy tadi.. kluar darah doktor chek belum ada bukaan.. doktor suruh balik ..sbb xde contraction 39w3d

Pergi hospital segera. Ni pun tanda spotting atau darah tanda nak bersalin. Moga dipermudah urusan bersalin.

Tnda2 bersalin ni sis,,sy tiga2 org ank tnda turun mcm ni,,walaupun xda sakit sis pergi ja hospital

2y ago

Biasa lepas kita kena cek d bawah tu akn rasa sakit😅😅..

ni pun salah satu tanda bersalin ni. p hosp ja

turun tanda da tu sis..terus pergi hospital..