Cirit birit dan tidak kehadaman ketika 32 minggu

Normal ke kita kena cirit birit, loya dan makanan tak hadam ketika 32minggu dan keluar keputihan kekuningan..?

2 Balas

Cirit birit yg berterusan selama 48 jam, segeralah berjumpa dgn doktor ok. Teruskan minum air secukupnya supaya tidak dehidrasi. Jaga pemakanan dan buat senaman sesuai kehamilan untuk elakkan pedih ulu hati yg membuatka loya, makanan tak hadam. Keputuhian kekuningan normal jika tidak disertai cramp perut, dan keluar darah. Amalkan pembersihan vagina dgn betul.

normal