Loya, lemah dan pening kepala sepanjang hari

Normal ke kalau rasa loya, letih & pening sepanjang hari? Sbb biasanya baca preggy mommy rasa loya waktu pagi jee.. Sy masuk dapur je terus loya, minum air putih loya, makan nasi loya, sy potong sayur pun rasa nak termuntah tgok sayur tu😭😭#firstmom

5 Balas

hehe, TGH sama keadaan nye Skrang dgn saya, normal je tu, waktu Skrang ni memang meloya je xkira pagi ptg malam, muntah nye sikit je, bykkan rehat ye awak 🤗 kurangkan buat keje, cuba try n eror makanan apa2, saya atasi dgn MKN limau kecik tu, atau yg xbrpa masam sgt, dia akan kurangkan loya sblm MKN apa2 🤗🩷

2mo ago

Haah awak try la minum ribena, so far tu je yg ok dgn tekak sy sekarang. Tp make sure awk jgn letak gula tauu. Tak pun awk boleh try beli pati delima then buat air, jus delima bagus jugak nak cantikkan hb. Sy pun dah order dah, tggu nak sampai je ni hehe

sya pulak suka jd pedih ulu hati..jd sllu asyik loya² mcm angin tu x kira msa..bila dh siap msak kadang tu menung plak memikir mcm mna nk telan..sya tkut nk mkn asam² sbb baby ivf tkut sgt jd apa² jd layankan je la..smpai x tahu nk mkn apa..

2mo ago

Betul awak.. Sy pun kadang rasa macam berangin je kat ulu hati, selalu urut nak bagi sendawa keluarkan angin. Sy rasa normal je untuk mommies takde selera makan kan, sy pun sama je awak. Tapi kita kena paksa juga makan apa2 at least sikit pun jadi lah. Kalau awak rasa nak muntah, try minum air yg masam2 sikit ok? Take care mommy😊

sama la..tgh loya pening muntah kdang dari bukak mata sampai tutop mata..rasa bole kira bpe minit je yg ok,yg lain semua pening..perut lapar,tp x bole nk mkn..

Ckalau buah kecik2 pn sama ke sis, cubala. Sy bekerja so far loya tghari sampai malam 😭 kalau stress lagi cpt loya

Normal sis. Memang alahan ni macam2 jenis. Kadang tu tengok suami pon rasa menyampah 😆🤣