First mom excited

Normal ke kalau pregnant gatal dekat kaki dari betis ke bawah?? Sape yang pernah alami?cane korang atasi masalah ini?

6 Balas

Sy dah kena benda ni, minta sis jangan garu. Jd macam kaki sy, berparut bintik2😫 macam2 krim farmasi pakai, sampai darurat guna snow white pun tak jalan. Hujung2, setiap kali gatal saya mandi air panas. Reda sikit.

sy pula sis gatal kat pelipat tangan siku apa tu ye ekzema ke atau apa.. Kat tangan kiri je kanan takda.. Kalau gatal dia berbiji merah tp dh tak gatal warna normal. skin jd kering.

sy pernah last sekali sy garu. kawasan garu tu jd stretch mark . betis sy hbis 😭 tak cantikk dahh. stretch mark klu dh jd susah nk hilang. dia bole pudar warna je. 😭

Hi Mommy, Jom join group support ibu & bayi ❤️ https://chat.whatsapp.com/Bl3FvszVouFAqXwRQO7YSN

sama la ..parut gatal2 masa anak 1st pun tak hilang lagi, sekarang gatal2 jadi lagi masa tengah pregnant 2nd ..

3mo ago

maaf tanya sis kena gatal2 kat tangan or kaki

sama sis. kadang tu seluar baru pakai pun tiba2 kena tukar sbb gatal tak selesa