First baby.. 20 weeks

Normal ke kalau pregnant 20weeks ada hri rasa gerakan yg aktif, kadang2 rasa gerakan halus dan kadang2 takda rasa gerakan..

7 Balas

saya masa mula2 masok 20 week...baby ada tendang sikit2....tp skrg dh nk masok 21 week..baby aktif sangat..biasanya lepas 2 jam sya makan...mungkin baby tengan seronok la tu...

sy 22 weeks pn rase kdg2 xrase.. maybe perut tebal.... anak first... biase kalau mngiring kiri br blh rase die gerak2....

saya 17w dh rasa gerakan, skrg 22w sgt3 aktif baby smpai nmpk perut tu gerak lagi2 time baring..btw saya new mummy😊

tu lah. rasa mcm risau je bila dkt office time duduk tk rasa baby gerak. kalau kt rumah baring selalunya rasa je

normal sis.. msuk 3rd trimester bru gerakkan lebih kerap dan kuat. nnti msa tu kna kira btul2 gerak ckup tak.

Kalau takde rasa pergerakan tu mungkin baby tgh tido sis.. mmg kadang gerak kadang tido

normal