Berak anak

Normal ke kalau berak baby warna kuning mustard tapi ade biji²...mak mertua kata tu sebab x cukup serat...n normal ke kalau baby 19 hari berak 4 ke 5 kali sehari...baby menyusu badan sahaja

8 Balas

Normal sis. Sis kena bersyukur bby berak kerap. Maknanya anak sis ckup susu. Warna najis bby newborn & minum susu badan shaja mmg warna mustard. & mmg akan berketul. Itu lemak susu ibu yg tk dpt hadam sepenuhnya oleh bby. Bby sedang nk membesar. Jangan dgr sgt ckp org2 tua. Mereka dulu kurg pendedahan. Jdi kita kena lebih bijak & rujuk pada yg pakar.

Normal sis..Itu tanda baby dapat susu hindimilk jugak dari foremilk,bagus untuk pertumbuhan baby..untuk newborn normal berak banyak kali lagi² bf badan sebab otot perut baby masih sesuai diri belajar nak teran dan simpan najis..Anak saya jenis berak 2-3 kali tapi banyak

normal. saya jumpa doktor memang baby kena tukar pampers mesti 5x kali sehari. kalau kurang maksudnya baby kurang minum susu dan dehydrated. tahi warna itu pun jenis dah normal kalau 100% susu badan.

rasanya itu ketul ketul macam lemak. Saya walaupun bagi susu formula najis pon warna mustard dan ada ketul ketul. Nurse kata normal

normal ja tu. anak sis jaundice ke? org kata biji2 tu buang panas dlm badan bby..ntah ler btul ke idok.

i think normal kot sbb anak sy pun cmtu umur bru 3ari dah birak biji color kuning

Normal sis. Biji2 mcm biji lada tu kan. Baby sy pun sehari 4/5x jgk berak

3mo ago

Bby sy pon cmni jgk..najis dia ada biji2 ..sehari 5-6x tukar pamper sbb berak, mula2 risau ingatkn xnormal or ada maslah sakit perut ke apa..skrg bby dh 22hari..

tu bkn lemak susu ke?

3mo ago

biji2 warna apa