jari gatal

Normal ke jari kite gatal dan tumbuh bintik² , atau saya ade alergik, sebab sebelum ni saya memang takde ape² alergik

jari gatal
36 Balas

sy pn sma..hbis naik gtal2 msa awl pregnat bru ni.smpai nk msuk 3 bln hilang sndri...hbis parut dkat kaki smpai ltut..

Alergik. Mcm sy, jnis sensitif sabun baju dan mandian.. Silap pakai hbis jadi kt tapak tangan dan bdn..

Sama macam saya . Sampai macam merekah sejak preggy ni . Semua jari jadi kering sampai ade kala sakit sangat

Sy bila makan antibiotik je jd macam ni .. Tangan dengan kaki juga dia ngenyam .. Rupanya alergik antibiotik ..

Sy pernah kena nanti akan hilang sendiri mmg rasa nk bergaru je masa baru2 kena tu.

Sya kena dkt kaki. Xhilg². Dah kering , dia jd blik , gatai tulaaa. Mcm² ubat dh try xjln juga.

5y ago

Sy tgh alami mcm sis skrg .. Ya allah .. Wktu rht pn tgagu .. Gatal ya amat

Sy pernah alami sis.. Sy pergi klinik n dokter bg ubat antibiotik n ubat sapu

sy dulu mcm ni jg bila nak cuci kain pakai tgn. sbb allergic sabun 😅😅

Saya pon sama kat kaki tangan smua ade.. Masa tido ya allah tak selesanya..

waktu sy mengandung..sy ada allergic mcm ini kalau mkn ayam dan ikan masin