darah nifas

hi normal ke dah hari ke 18 darah nifas tiba2 banyak dan keluar 1 ketulan mcm daging or ketulan darah..risau saya sbb sbelum ni tak ada yg berketul#ingintahu #firstmom #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

normal puan.. jnji ada kluar smuanya jgn tak kluar langsung....nifas ni paling kejap 1 hari 1 mlm..atau 44hari..paling lama 60hari.. kalau puan risau ttg kluar ketulan darah tu..jika.puan mmpu blh pergi ke klink pakar swasta better puan pergi buat scan mintk doc chck..mg dpmudahkan segalanya aamiin

sy pun mcm sis juga..then sy berurut di perut..tukang urut ckp memang ada darah belum habis keluar lagi..darah mesti kena keluarkan semua..darah kotor tu. kalau tak keluar semua, tu yg buat meroyan tu

4mo ago

haah sis lepas keluar je ketulan tu terus darah berkurang n jadi warna kuning, alhamdulillah..