Perut tak selesa

Normal ke dah 37w lebih nak masuk 38w ni, perut jadi macam tak selesa? Dia kekadang cirit birit. Cuma harini dia jadi memulas. Macam nak ke toilet je sepanjang masa tapi hajat nak membuang tu tak kesampaian. Help me 😩#ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing

5 Balas

Keep monitor yaa , sebab tanda bersalin tu . Membuang salah satu untuk clearkan usus bagi laluan for baby . Kalau berlarutan bersama mengeras terus ke hospital yaa , check laluan atau apa yg patut . Lain moms lain tanda2 dia alami tengok2 dah ada bukaan . Sambil buat exercise ringan ya sis . Mudahan dipermudahkan urusan .

2y ago

Haah itu jugak tanda bersalin , lendir putih telur , coklat , merah ke darah fresh . Cepat ke hospital yaa takut ada bukaan cm . Andai tak yakin ke hospital ya . Refer doktor terus . Lain orang lain tanda moms alami .

saya minum air suam banyk bnyk klau rasa membuang tu tak dapat dan tak lama kmudian tu dah membuang , sbb air kosong membantu membuat kan usus kita kembang ahh mcmtula kiranyaa 😅

2y ago

Hmm saya dah buat macam tu awak. Mmg kerap minum air suam or air kosong gitu je. Sabor jela kan 😂😂

saya anak kedua cirit birit,pastu terasa baby makin kebawah je...cek hosptl dah buka 3cm sis..hati2 ye...semoga dipermudahkan...

2y ago

Kepala baby di bawah , masa scan doktor ada bgtau baby masuk laluan atau belum . Sis akan rasa mcm benjolan or berat area vagina kita tu . Banyakkan cangkung , bila memulas tapi jangan dlm toilet yaa 😂 . Ghisau . Keputihan atau mucus plug yg tutup rahim kita tu , bagi laluan untuk pembukaan vagina . Yakin dgn instinct keibuan sis , rasa pola mengeras tak mcm selalu terus hospital . Amik langkah awal takpa .

Sy pun sama. Harini 37w. Membuang je lepastu memulas. Sakit betul perut🥲 first mom jugak.

2y ago

Samalah sis. Risau dok teran dalam toilet tapi bukan najis yg keluar 🥲 semoga urusan bersalin dipermudahkan tau. Bersamala kita berjuang 😂

x lama lagi la tu sis... boleh la ke hospital

2y ago

Terima kasih sis 😊