Cecair di payudara

Normal ke bila picit ada cecair di payudara? Dan apa yg saya perlu lakukan? Saya baru 24minggu #firstmom #pleasehelp #firstbaby

6 Balas

itu susu colostrum.bagus lah ada awal.tu tnda ny nnti baby kuar,cpat je blh susukn dia 😘 takyah berurut susu.hehe.colostrum sbg antibodi baby.lpastu baru kluar susu putih.

kilang susu start seawal 16 minggu kandungan.. tak perlu picit, jgn bg ransangan sblum masanya, cukup sekadar cuci2 je..

1y ago

saya dh 25w pregnant tapi xde keluar pape lagi. normal tak? 😅 #1stbaby

Normal. Sy punya sblah je yg rajin meleleh. Jgn picit. Basuhkan dgn air suam, jgn kasar2 nnt melecet pulak.

Normal. Tu susu. Jgn picit. Boleh trigger contraction. Bersihkan je puting kalau ada mcm sisa atau kerak susu.

normal ....saya pun kadang ade mcm kerak susu just bersihkan elok ii je

saya sama mcm awak.. tp cecair tu wrna jernih.. normal ke?