Berat baby kurang

Normal ke berat baby 4.1 kg wktu checkup 3 bulan ? Tp anak sy df. Klw sy kerja baru botol pakai botol susu. Susu pun drpd sy pam bukan fm. Anak lahir 2.24 kg. #firstbaby #mommybuntu

2 Balas

xnormal sis..bby sy 3 bln berat 5kg pun nurse ckp cukup2 paras je..klu x kn refer jumpa doc..

4y ago

Tak normal. Tapi nak buat mcm mana ye. Anak sy bf. Lahir pun rngn. X dpt nak capai brt yg sepatotnya. Boleh x nk brt capai. Tp susu formula la. Jumpa dr pemakanan pun dia ckp susukan bby shja. Sbb dia lahir rngn. Klw lhir 3 kg. Mgkn dpt dgn brt sepatotnya.

Pergi checkup doc or nurse tak bg review apa2 ke?

4y ago

Kalau nurse/doc ckp mcm tu, teruskan bagi susu jela mcm biasa sbb baby lahir dah memg kurang berat badan. Asalkan ada peningkatan pun dah kira okay dah tu sebenarnya, tggu dia masuk fasa 6 bulan nnt start makan benda pejal baru mommy bagi benda yg berkhasiat okay mommy 🤗