Baby kurang Gerak week 31

Normal ke bby wktu2 week 31 nie kurang Gerak disbb Kan apa ya..sbb sebelum nie sy keje tp setiap 1jam mest akn Rasa pergerakaan tp sejak 2 menjak nie bby mcm kurang Gerak bila usik perut baru Gerak Lps Tu mesti akn senyap

3 Balas

baby dah sempit dan banyak tidur. saya perasan kadang2 dia boleh tidur sampai sejam lebih. mula2 haritu panic juga kalau dia lama tak gerak sampai saya goyang2 perut, rasa nak pergi scan kat klinik. sekarang dah nak masuk 32 weeks, saya dah faham pattern dia. ada masa dia gerak sikit, ada masa tidur, ada masa dia gerak kuat sampai saya nak terkencing. haha

Normal je tu sis, samalah kita 31 weeks. Baby dah besar so kurang ruang bergerak dan pergerakan akan kurang. Baby banyak tidur jugak tu. Lepas makan cuba borak2 dengan baby sambil kira kick dalam sejam. Kalau lebih 10 tu normal la tu.

3mo ago

Alhamdulillah, jangan stress2 takut nanti baby pun stress. Kalau risau borak je dgn dia sambil usap2 perut insyaallah nanti dia bagi respon.

Bru harini ke kurang gerak atau dah lama? Asal cukup kiraan 10 kali dlm masa 12 jam ok je. Mcm sy ade hari baby aktif ade hari kurang aktif.