Baby kurang aktif

Assalamualaikum semua.. nk tnya normal ke utk weeks 31 bby mcm kurang sikit gerak..?? Kadang sejam sekali je gerak.. kadang slow kadang kuat.. rsau plak.. sbb ada terbaca bila bby makin besar dia akn kurang gerakan

1 Balas

Wslm, yg penting dlm sehari kena ada 10x gerakan mcm yg nurse suruh catit dalam buku merah..memang makin dekat due date makin sikit ruang dlm perut utk baby bergerak. Yg penting mommy kena aware, kalau mmg gerakan sikit & lemah perlu ke hosp segera yea. All the best!