Bayi 8 bulan 9 hari

Normal ke bayi umur 8 bulan taknak makan nasi sbb nk tumbuh gigi? Sampai bila ye. Risau takut berat anak susut check up 9 bulan nnti #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

Normal 😊 Anak mudah tolak atau taknak makan dalam fasa tumbuh gigi. Apa yang Puan perlu buat try and error tekstur dan pelbagaikan menu. Selalunya mereka suka makanan yang bersifat sejuk sebab mampu melegakan rasa tak selesa atau sakit pada gusi. Pengalaman saya, anak saya mengambil masa 2 minggu untuk okay. Sepanjang 2minggu itu saya akan try and error tekstur dan menu sampai dapat yang serasi dengan anak. Ini antara menu anak saya. Mungkin dapat memberi idea pada Puan - Buah (chilled) - Homemade nugget - Yogurt+ buah + oat (chilled) - Yogurt+buah (chilled) Harap membantu 🌹

11mo ago

Tysm👍🏻😍

ank sy cmtu jgk tp lps sy bg aiskrim yogurt terus dy nk makan nsi ataupun bubur. kdg2 dy pun bosn jgk makan mknn yg sama.