Bayi 4 bulan

Normal ke bayi 4 bulan seminggu tak berak? Ke baby sembelit?

3 Balas

klu ank sya sebelum ni full bf kadang sampai 10 hari tak berak doktor ckp normal asalkan perut dia tak keras tak kembung dia tak meragam dan menyusu mcm biasa.bila dah campur susu formula skrg ni 3 atau 4 hari sekali dia berak.baru2 ni sya ada tanya doktor lagi dia ckp takpe sebab dia berak cair tak keras.tapi sekali berak penuh pamper lah kadang habis kena tilam😅

Bwk jumpa dokter. Pernah tanya doc, dorang pesan 5hari kalau tak berak then perut besar kena bwk cek klinik

baby bf ke fm? lepas mandi buat urutan iloveu dan senaman kayuh basikal.