Tumbesaran 4 bulan

Normal ke baby sy da 4 bulan. Sblum ni tiap kali lpas mandi, atau lepas menyusu, die selalu bercakap2 bahasa die mcm ooo..aaa..skrg ni tetiba die mcm kurang. Sy da usaha mcam2 bercakap dgn die supaya die respons. Die senyum je klu sy senyum. Tp bercakap tu kurang. Adakah sy yg terlalu byk fikir? Tolong sy ibu2. #pleasehelp #firstmom

2 Balas

teruskan pantau keadaan dia. kalau baru lagi jadi mungkin tu fasa dia kurang nak bercakap. kalau dia masih ada respon itu masih ok lg

Terus kan berinteraksi dengan anak. Boleh latih sensory anak dengan beri sentuh pelbagai permukaan