Baby 2bulan15hari

Normal ke baby saya kuat tido. Kadang dia bangun kejap petang saya buat tummy time. Org ckp kena rajin bawa baby cakap, tp baby sy asyik tido. Sy risau perkembangan dia. 🥹. Dia dah 2bln15hari. Sy perlu buat apa moms? Ada suggestion tk? Belikan dia mainan ke apa, sy first mom, risau sgt. Nak tahu pengalaman dari mommy2 lain. #firstbaby

2 Balas

biasa la tu. 0-3 bulan mmg kebanyakan masa dia akn tidur (14-17jam sehari), itu menandakan tumbesaran dia baik. rutin dia bangun-mandi-tummy time-susu-tido. tu saja. masa tummy time, boleh show playcard yg sesuai utk umur dia..utk ransang penglihatan dia.

normal je.. 0- 3 bln mmng bnyk tido.. x apa.. enjoy je perkembangan dia.. nt makin besar dia makin kurang tido awak stress plk nk buat apa pun x blh.. nk rehat pun susah..