Baby tak berak

Normal ke baby lahir 4 hari tiba2 harini 14/11 tak berak masa lahir 11/11 , 12/11 , 13/11 ok je berak . Tapi harini 14/11 4 hari dh lahir tak berak pun... Saya df kat bby and msa bru lahir top up susu fm sbb tkde susu ..skrg air susu ibu dh ada sy trus df ..tmbah lagi bby jarang kencing and skrg tiba2 je bby kencing kluar bercak darah #seriusnanya #firstmom

7 Balas

Normal tuk baby fully bf x buang air besar sampai 14 hari sbb ank 1st pun mcm tu x buang air besar sampai 13 hari refer hospital kata doctor itu normal sbb susu yg baby minum x semua d proses jd najis tp ada juga d proses menjadi isi @ sebahagian dr tubuh baby dlm tumbesaran nya tp kalau sis masih risau better bawa baby buat check up sis sbb setiap baby berlainan.

1y ago

Alhamdulilah smoga baby cpt sembuh 😊

Oh baby saya pon macam ni jgak, saya trus bwak gi hosp doc kata dehydrate sbb msetu mmg susu saya mmg sikit sgt, lpstu kne tahan nicu sehari and esk nya bole balik dh, alhamdulillah lps urut saya dh ade susu, ppe pon sis bwak je pegi hospital trus

better ask to doktor apa apa pun sebab doktor je boleh tahu masalah anak awak.

Normal.. Klu xbuang air bsr. Dia akn kluar air kecil je

Seeloknya Puan pergi klinik terus

better refer pakar awak

refer doc