Kembung tapi tak nangis

Normal ke baby kembung tapi tak nangis..dah kentut2 pon bila tepuk perut dia tetap bunyi mcam kembung lagi..baby baru 1bulan 14hari..risau sbb baby first..🥺..#bantusharing #firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

4 Balas

hai sis....sy try search yg sitiasi mcm ank sy...ank pn ok mcm mana ya...ank sy fm senuhnya...nk bt cam mana...kentut nya bnyk kali...tp berak ok..tetiba lak mcm ni sllu ok je susunya..smggu ni lain lak.

Anak awak kentut dia teran teruk tak? Anak saya kalau nak kentut or berak teruk sangat teran, kesian tgk 🥹 tapi tahi & kencing okay

2y ago

haah..kentut kadang2 je teran..klau berak dia meneran smpai merah2 muka..tapi berak okay je..sye try search kt google..dia ckp sbb abdomen baby xkuat lg sbb tu dia meneran teruk walaupun xsembelit..bby awk full bf ke?

Kalau tak menangis meragam means baby okay . Tapi sapu minyak telon & urutan perut baby . Bagi baby lagi selesa .

kalau baby xnangis oklah Tu sis. sapu minyak angin je.