Berat baby

Normal ke baby bf tapi berat tak naik sangat? Panjang dia okey ikut graf, cuma berat dia je.. baby nak masuk 4 bulan baru 5kg #firstbaby #firstmom #ingintahu

7 Balas

4bulan nak 5kg dekat graf merah la kan? takpe teruskan bf, cek balik anak latch elok tak? brp lama dia bf, brp kali sehari dia bf, puan makan minum elok tak? anak saya lbh kurang 4bulan tu dah start banyak terganggu kalau nyusu, sy mmg bawa nyusu dlm bilik je kurang gangguan, lepastu minum kejap2 time siang biasa tp kalau nak tidur je nyusu lama so saya korbankan masa saya time2 dia nak tidur tu biar je nyusu selama dia nak

Selgi nurse tk ckp pape atau dokter tk ckp pape kak .. mksudnya ok la tu .. akak 5kg 4 bulan .. anak saya 7.3 kilo un saya da risauu bru 4 bulan .. selgi nurse diam saya ok je

Baby lahir bapa kg? Kerapkan menyusu waktu mlm, jaga waktu tidur, mkn lebih protien. Lebih 4 bulan kenaikan 440gram sebulan tu ok. Tu paling minimum..

bmi okay x. if bmi okay should be no worry dear. kalau nurse bising baru awak risau

If BMI ok, should be ok. Next checkup tanya nurse/ dr k

kalau misi tak kata apa, bmi okay takpa.

baby saya. mase 4 bulan bru 4.9kg.